Oliwa różne rodzaje oliwy i jej zastosowania
Tytuł oryginalny:
Olive oil
Wydawnictwo:
K.E. LIBER
EAN: 9788360215579
Okładka: Miękka
Data wydania: 2012
Język: polski
Ilość stron: 160
Wydawnictwo: K.E. LIBER
25,00 zł
17,49 zł
Oszczędzasz: 30% (8 zł)
Najtańsza wysyłka od: 9,99 zł
Koszt dostawy: |
||
InPost Paczkomaty 24/7 | od 9,99 zł | |
InPost - przesyłka kurierska | od 11,99 zł | |
FedEx - przesyłka kurierska | od 12,99 zł |
książka niedostępna
Opis produktu
Oliwa już od czasów starożytnych, kiedy po raz pierwszy została wytłoczona w krajach basenu Morza Śródziemnego, pozostaje jednym z najcenniejszych naturalnych produktów. W niniejszej książce znaleźć można wszelkie informacje potrzebne do wykorzystania licznych kulinarnych i zdrowotnych zalet oliwy. Poczynając od tajników wyboru odpowiedniej odmiany oliwy, po jej zastosowania w pielęgnacji urody i leczeniu schorzeń, odkrywa przed czytelnikami zaskakującą uniwersalność tego produktu, prezentując dokładny przegląd dostępnych gatunków oliwy oraz liczne sposoby ich wykorzystania. Książka wyjaśnia, dlaczego ten np. zielono-złocisty ekstrakt z gorzkich owoców drzewa oliwnego jest od tak dawna niezwykle ceniony na całym świecie. Książka zawiera także smakowite przepisy kulinarne.