- Strona główna
- »
- Książki
- »
- Poradniki
- »
- Kuchnia
- »
- Kuchnia powojenna
- Nr katalogowy:
- MR08220820
- Okładka:
- Twarda
- Język:
- polski
- Liczba stron:
- 140
- ISBN:
- 9788365602640
Opis
"Reprint oryginału drugiego wydania z 1929 r. z 329 przepisami kuchni powojennej. Autorkę, jak sama pisze, skłoniła do wydania niniejszej książki ""drożyzna produktów po wojnie, brak wielu artykułów, małe, w porównaniu z zarobkami robotników, zarobki inteligencji. Młode, ba nieraz i starsze gosposie muszą się często odwoływać do książki kucharskiej — a książki wszystkie pisane i wydane przed wojną, w czasach wielkiej obfitości i taniości produktów, dają potrawy bardzo smaczne wprawdzie, lecz zupełnie niedostępne ze względu na ilości potrzebnych do ich wykonania produktów i, co zatem idzie, koszt ich przyrządzenia. Nie będzie to uniwersytet dla tych pań, które się na kuchni już znają, lecz zwykła szkoła powszechna dla młodych, niedoświadczonych gospodyń, dająca te wiadomości, jakie każda kucharka posiadać powinna.
Recenzje (0)
Średnia ocena: 0
Wczytuję komentarze...
Wybierz sortowanie
Aktualna cena:
33,60
zł
56,00 zł
Oszczędzasz:
22,40
zł
Produkt dostępny
Wysyłamy w 24h
-
-40%35,79 zł
59,00 zł -
-41%26,64 zł
44,90 zł -
-
-
-
-31%34,85 zł
49,99 zł