- Strona główna
- »
- Książki
- »
- Poradniki
- »
- Kuchnia
- »
- Kuchnia żydowska według Balbiny Przepiórko
Kuchnia żydowska według Balbiny Przepiórko
Wydawnictwo: Rebis - Dom Wydawniczy
Kategoria: Kuchnia
Informacja o produkcie
- Nr katalogowy:
- MR03037408
- Okładka:
- twarda
- Data Premiery:
- 2011-05-17
- Język:
- polski
- Liczba stron:
- 288
- Format:
- druk
- ISBN:
- 9788375103847
- EAN:
- 9788375103847
Opis
Piotr Bikont, reżyser, dziennikarz i krytyk kulinarny, kreśli w tej niezwykłej, bogato ilustrowanej książce wizję kuchni żydowskiej, dostosowanej do wymogów i gustów współczesnego odbiorcy. Oprócz przepisów na cenione przez smakoszy na całym świecie potrawy, czytelnik znajdzie tutaj także wiele cennych informacji na temat kultury i historii Żydów. Atutem książki jest jej wyjątkowa szata graficzna, dzięki której będzie ona wspaniałym prezentem zarówno dla wszystkich miłośników wybornej kuchni, jak i kolekcjonerów pięknych książek. Piotr Bikont wraz z Robertem Makłowiczem pisał dla takich czasopism, jak "Wprost" i "Newsweek". Jest także współautorem znanych i popularnych książek, m.in. Dialogów języka z podniebieniem, Listów pieczętowanych sosem i Stołu z niepowyłamywanymi nogami.. Przewodniczący Kapituły Dobrego Smaku.
Recenzje (0)
Średnia ocena: 0
Wczytuję komentarze...
Wybierz sortowanie
product__options
-
-46%32,12 zł
59,00 zł -
-40%27,24 zł
44,90 zł -
-
-
-
-29%35,64 zł
49,99 zł