- Strona główna
- »
- Książki
- »
- Literatura
- »
- (Nie)smak w tekstach kultury XIX-XXI wieku
- Nr katalogowy:
- MR08296230
- Język:
- polski
- Liczba stron:
- 352
- ISBN:
Opis
Książka udanie wpisuje się w coraz szerszy nurt opracowań, dla których osią, pretekstem i głównym tematem jest antropologicznie rozumiana kategoria „pożywienia” oraz związane z nią konotacje. Po latach dość swoistego negliżowania problematyki jedzenia jako ważnego, ale „przezroczystego”, elementu kultury i wpisywania jej przede wszystkim w kontekst sfery techniczno-użytkowej (materialnej) od dwóch przeszło dekad food studies stają się pełnoprawną dziedziną nauk humanistycznych i społecznych – przede wszystkim socjologii, antropologii społeczno-kulturowej i kulturoznawstwa.
Recenzje (0)
Średnia ocena: 0
Wczytuję komentarze...
Wybierz sortowanie
product__options
-
-38%59,65 zł
95,00 zł -
-
-
-43%24,61 zł
42,90 zł -
-35%36,49 zł
56,00 zł -
-36%64,64 zł
99,99 zł -
-36%25,85 zł
39,99 zł -
-36%25,85 zł
39,99 zł -
-37%37,80 zł
59,90 zł -
-39%24,51 zł
39,90 zł