- Strona główna
- »
- Książki
- »
- Poradniki
- »
- Kuchnia
- »
- Polska kuchnia regionalna - Najpopularniejsze przepisy
Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.
Czytaj dalej
Informacja o produkcie
- Nr katalogowy:
- MR06594325
- Okładka:
- twarda
- Data Premiery:
- 2014-02-11
- Język:
- polski
- Liczba stron:
- 240
- ISBN:
- 9788378454632
- EAN:
- 9788378454632
Opinie klientów na temat produktu