- Strona główna
- »
- Książki
- »
- Poradniki
- »
- Kuchnia
- »
- Super zboża. Wszystko, co musisz wiedzieć o kaszy jaglanej, owsie, teffie, orkiszu i sorgo
Opis
Piąta książka z serii „Superfoods” to kompleksowe omówienie wspaniałych właściwości zbóż uprawianych niekiedy od tysięcy lat, które ze względu na walory smakowe i zdrowotne wracają na nasze stoły.
Proso, teff , sorgo – to tylko niektóre z nich. Z tej książki dowiesz się również jak wykorzystywać w kuchni pełnoziarnisty orkisz, pszenicę płaskurkę, czy ubogi w cholesterol owies.
W książce znajdziesz także 75 prostych przepisów na całe mnóstwo pysznych i zdrowych potraw z super zbóż – od puszystych pożywnych babeczek aż po rozgrzewające i sycące zupy. Spróbuj chrupiących „jabłek a’la farro”, migdałowej sałatki energetycznej, zupy pomidorowej z sorgo, kanapek z soczewicą i teff, gulaszu z brukselką i kaszą jaglaną, czy pysznych pełnoziarnistych brownies.
__
O autorce:
Kim Lutz – kucharka, autorka książek, mama i weganka.
Kiedy u jej syna zdiagnozowano wiele silnych alergii, musiała spojrzeć na jedzenie w zupełnie nowy sposób. Liczyło się już nie tylko zaspokojenie apetytu i delektowanie się smakiem, lecz przede wszystkim przygotowywanie potraw, które będą odżywcze i bezpieczne dla zdrowia i życia jej dziecka. Od tego czas Lutz przygotowała setki autorskich przepisów na zdrowe i bezglutenowe dania dla alergików i wszystkich tych, którzy pragną wprowadzić zdrową i odżywczą dietę.
Jej przepisy przedrukowywane były w najważniejszych magazynach kulinarnych oraz stronach internetowych w Stanach Zjednoczonych, takich jak „Chicago Sun-Times”, „VegNews” czy „Chicago Parent”. Prowadzi również bloga, który znalazł się w ścisłej czołówce plebiscytu najpopularniejszych blogów kulinarnych USA.
Recenzje (0)
Produkt dostępny
Wysyłamy w 24h
-
-44%20,92 zł
36,90 zł
-
-36%38,02 zł
59,00 zł -
-41%26,64 zł
44,90 zł -
-
-
-
-18%36,32 zł
44,23 zł