- Strona główna
- »
- Książki
- »
- Poradniki
- »
- Zdrowie i uroda
- »
- WHISKY LEKSYKON SMAKOSZA WYD. 4
O whisky napisano wiele książek, ale Whisky. Leksykon smakosza to pierwsza na rynku pozycja opisująca w tak praktyczny sposób whisky słodową – ręcznie wytwarzaną, najszlachetniejszą spośród różnych rodzajów tego trunku. David Wishart wprowadza autorski system klasyfikacji oparty na profilu smakowym, według którego każdej whisky nadaje się punktację w 12 podstawowych wymiarach aromatu i smaku. Opisuje profile i nuty smakowe ponad 100 łatwo dostępnych whisky słodowych, pomagając w wyborze odpowiedniej whisky na każdą okazję. Przedstawia też ponad 100 gorzelni whisky słodowych. Kiedy bowiem naprawdę pochłonie Cię pasja do whisky, zapragniesz odwiedzać ulubione destylarnie, spotykać się z pracującymi w nich ludźmi i próbować trunków z wyselekcjonowanych beczek!W tym nowym, poszerzonym wydaniu znajdziesz: gruntownie poprawioną autorską klasyfikację whisky typu single malt według smaków;przegląd najważniejszych whisky słodowych;prezentację destylarni z całej Wielkiej Brytanii i Irlandii – nie tyko ze Szkocji; informacje zweryfikowane przez przedstawicieli branży whisky.
Czytaj dalej
Informacja o produkcie
- Nr katalogowy:
- MR08274972
- Okładka:
- Twarda
- Liczba stron:
- 272
- ISBN:
- 978-83-8151-284-8
Aktualna cena:
41,99
zł
59,99 zł
Oszczędzasz:
18,00
zł
Produkt dostępny
Wysyłamy w 24h
Opinie klientów na temat produktu