- Strona główna
- »
- Podręczniki
- »
- Szkoły ponadgimnazjalne
- »
- Kształcenie zawodowe
- »
- Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych Podręcznik. Klasa 1-4 Szkoły ponadgimnazjalne Kształcenie zawodowe
Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych Podręcznik. Klasa 1-4 Szkoły ponadgimnazjalne Kształcenie zawodowe
Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Kategoria: Kształcenie zawodowe
Informacja o produkcie
- Nr katalogowy:
- MR02561962
- ISBN:
- 9788302071201
- EAN:
- 9788302071201
- Liczba stron:
- 280
- Język:
- polski
- Okładka:
- miękka
- Klasa:
- Szkoła ponadgimnazjalna 1-3
Opis
Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II technikum o zawodzie technik żywienia, specjalizacja - żywienie zbiorowe oraz o zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Publikację polecamy także uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy przetwórstwa żywności oraz słuchaczom policealnego studium zawodowego o specjalności: żywienie zbiorowe.Omówiono w niej budowę i działanie maszyn do obróbki mechanicznej i cieplnej surowców żywnościowych, do sporządzania i ekspedycji napojów, a także urządzeń chłodniczych i do mycia naczyń. Ponadto podano podstawowe wiadomości z rysunku technicznego, części maszyn, wiadomości o instalacjach elektrycznych, wodnych i kanalizacyjnych, obiegu chłodniczym oraz o projektowaniu technologicznym zakładów żywienia zbiorowego.
Recenzje (0)
Średnia ocena: 0
Wczytuję komentarze...
Wybierz sortowanie
product__options